HTML

.

Játékkal a jobb bizonyítványért, a harmonikusabb, vidámabb családi életért, a stresszmentes pillanatokért, a sikeresebb, eredményesebb felnőtt életért. Wellness a szellemnek!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Zsibrák: Kedves Konrád, nem egészen értem mit jelent az, hogy egy név kattintható... Ha pl azt szeretnéd, h... (2008.09.24. 13:42) Mit visz a maci a sivatagba?
  • Füzesi Gábor: Kedves SANYI nyugodj békében! Osztálytársad "Fütyülő" Fazekas Mihály Gimnázium IV.Bl (2008.06.27. 15:23) "Pingpongdoki" emlékére
  • Kukac.Konrád: Kedves Annmary! Köszönöm, és megtiszteltetésnek veszem. Én is jártam az oldaladon és ajánlom is ... (2008.06.15. 09:18) Búvárok a kincs után
  • Kukac.Konrád: Leiaa! Mindannyiunk nevében köszönjük a játékokat. Szuper! (2008.04.14. 08:40) Ki a kedvencünk?

2008.10.13. 13:11 Kukac.Konrád

Kocsma vagy iskola?

 

 

 Ma egy olyan játékról szeretnék írni, amelyet a legtöbb anyuka vegyes érzelmekkel fogad. Különösen igaz ez a lányos anyákra.

Kicsit kocsmaszagú, balesetveszélyes, a fal vagy éppenséggel az ajtó épsége sem garantált, nem is mutat jól a virágok, pillangók, fidrek-fodrok között… Így hát a mi példányunk sokáig porosodott a szekrény tetején. Sajnos. Pedig mennyi mindent tud ez a játék.
Erre akkor jöttem rá, amikor elkezdtem írni a „Hogyan gyakoroljuk gyermekünkkel az alapműveleteket kín és szenvedés nélkül” című e-bookot. Olyan klubjátékokat kerestem, amelyekben sokat kell számolni. Elsőként a billiárd jutott eszembe, de azt mégsem javasolhatom, hogy végy a gyerekszobába egy billiárdasztalt. Valami kisebb kellene. És ha már egy tipikusan kocsmai játék ugrott be, maradhatunk is itt. Hiszen a jó öreg darts tökéletesen megfelel az összes kritériumnak, hogy helyet kapjon a könyvemben.
Nézzük csak mi is az, amit tud:
-           Először is meg kell fogni a nyilat, amit a táblára kell eldobni.
És hogy fogjuk meg a nyilat? Hát pontosan úgy, mint amit helyes ceruzafogásként emlegetünk.
-          Másodszor pedig el kell juttatni a megfelelő célba a mi kis nyilunkat.
Mi történik ilyenkor? Koncentrálunk, majd a szem és a kéz koordinációjával dobjuk el a nyilat.
-          Harmadszor pedig keressük a legjobb játékost. Azt, aki a leghamarabb teljesíti a feladatot, vagyis 301 kezdő értékről eljutni a 0-ra a dobott értékek kivonásával.
Ráadásul még egy kis szorzás is van benne a dupla és tripla szektorok találatával.
 
Innen nézve ugye már nem is annyira kocsmaszagú ez a játék. Nem beszélve arról, hogy egy jó kis családi darts parti milyen jótékonyan hat kapcsolatunkra.

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek fejlesztés családi matematika ügyességi


A bejegyzés trackback címe:

https://kukackonrad.blog.hu/api/trackback/id/tr33711474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása